lauantai 31. tammikuuta 2015

Enemmän kuin uimahalli

Suomen vanhimmassa uimahallissa on uitu melkein 90 vuotta ja suosiolle ei näy loppua. Helsingin keskustassa, Yrjönkadulla, sijaitsevassa keitaassa pääsee sukeltamaan historiallisen mystiseen rauhaan. Ei kiljuvia lapsia ja kloorinhajua. Naisten ja miesten vuoroilla uidaan alasti. Tosin nykyään saa käyttää myös uimapukua.

Toisen kerroksen hyteissä, verhon takana sairaalasängyssä pääsee omaan rauhaan. Toisen kerroksen korkeampaan hintaan kuuluvat pyyhkeet ja kylpytakit.

Cafe Yrjö palvelee kakkoskerroksen kylpijöitä. Uimahallissa on a-oikeudet ja pöytiintarjoilu. Saaristolaisleipä vuohenjuustolla oli herkullinen. Ruokalistalla on mm. vispipuuroa, simaa, etanoita, silli-ruisnappeja sekä bratwursteja ja hapankaalia.


Halot matkalla puusaunaan. Yläkerrassa on tavallisen saunan lisäksi höyrysauna sekä puusauna, jossa on mökintuoksuinen kolmimetrinen kiuas. Uimahallissa on myös tilaussaunaosasto.

Halliin liittyy mielenkiintoisia tarinoita. Risto Ryti vietiin Yrjönkadulta sotaoikeuteen. Myös Mannerheim kävi täällä. Paikkaan on liitetty myös homotarinoita, mutta Helsingistä löytyy nykyään ihan virallinen gay-sauna.


2 kommenttia:

  1. Yrjänkadun uimahalli on aivan mahtava paikka. Välillä kaipaan lapsiperheen arjesta pienen rauhallisen hetken omien ajatusteni kanssa ja tuo paikka on vastannut tarpeeseeni. Alakerran pöytiin on ainakin aiemmin saanut tilattua samat sapuskat kuin kakkoskerrokseen, uimavalvoja on soittanut tilauksen keittiöön. Talon siman otan yleensä joka kerta. :)

    VastaaPoista
  2. Totta, yksi paikoista, joissa aika pysähtyy!

    VastaaPoista