perjantai 17. tammikuuta 2014

Takuuvarma sunnuntailounas - Töölönrannan brunssi


Viime sunnuntaina kirpeässä pakkasessa Töölönlahti oli kaunis. Vastapäiset Linnunlaulun huvilat kylpivät auringonpaisteessa, kun menimme ravintola Töölönrantaan perinteiselle ison porukan talvilounaalle. Ravintolan sunnuntaibrunssi on takuuvarma: ei pettymyksiä mutta ei iloisia yllätyksiäkään. Näin oli tälläkin kertaa.Olen ollut Töölönrannassa sekä salin puolella että suurehkossa kabinetissa. Molemmissa sisustus ja kattaus ovat minusta ajattoman tyylikkäät ja hillityt. Osa sisustusta on myös ikkunasta näkyvä maisema. Sadepäivinä se ei tietenkään ole parhaimmillaan, mutta kauniina päivinä ikkunan maisema helposti vangitsee katseen.


Kulinaristinen elämys Töölönranta ei varsinaisesti ole. Ruoat ovat helppoja, aika perinteisiä noutopöytäruokia, mutta jokaiseen makuun silti epäilemättä on syötävää. Iltapäivä kolmen kattauksessa munakas ja nakit tuntuivat jo turhankin halvalta ratkaisulta, mutta ehkä sana brunssi velvoittaa tuomaan myös joitain aamupalan elementtejä mukaan. Toisaalta porukkamme pikkuväki, 4- ja 6-vuotiaat pojat, epäilwmättä osasivat arvostaa näitäkin ruokia.


En ehkä aina muista, etten ole kasvavassa iässä oleva poikalapsi, joka tarvitsee järjettömästi ruokaa, mutta kummasti vain alkupalalautaseni näyttää aika runsaalta. Varauduin siihen, että pöytään tarjoiltava pääruoka ei yllä alkupalojen tasolle, ja niin oli tälläkin kertaa. Ei harmittanut jättää osaa annoksesta, kun olin hyvin ravittu alkupaloilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti