tiistai 16. heinäkuuta 2013

Täydellinen kampaamo

Olen yrittänyt löytää Helsingistä kampaamoa, josta voisi tulla kantapaikkani. Liian usein olen päätynyt meluisiin kauppakeskuskampaamoihin, joissa koko kampaamokokemus on aina ollut minusta piinallinen. NRJ:n jytke sekoittuu ison kampaamon hälyyn. Käsittelyaineiden haju kirvelee. Kampaajan kanssa ei olla samalla aaltopituudella, ja tuloksena on väkinäistä ja tympeää jutustelua. Hiustenpesun jälkeen kampaajatyttö upottaa rakennekyntensä päänahkaan kuin hieroakseen, ja leikkauksen lopputulos on korkeintaan tyydyttävä. Lopuksi repliikit "tällänen tää nyt on" ja "kiitti, on hyvä".

Alppilan Viipurinkadulla on kampaamoita joka talon kivijalassa. Uusin niistä kuitenkin pysäytti minut. Sisäänkäynti on huomaamaton. Ovessa lukee kauniisti Kaipaamo, oven vieressä olevaan  ikkunaan on ripustettu pikkuinen liitutaulu, jossa pyydetään varaamaan aika netistä. Ja varasin.

Jo sisään astuessani tiesin, että tämä on minua varten. Vaalea kampaamo on kalustettu 50-luvun kalustein. Asiakaspaikkoina kaksi vanhaa kampauspöytää, seinällä ihastuttava hevostapetti ja pöydällä 70-luvun aikakauslehtiä. Taustalla soi hiljaa radio Helsinki.

Kaipaamo on ekokampaamo. Kaikki tuotteet ovat mahdollisimman luonnonmukaisia. Värjäyksen saa kasviväreillä tai kemiallisilla, mutta kemialliset väritkin ovat mahdollisimman vähän haitallisia aineita sisältäviä. Tästä syystä Kaipaamossa tuoksuukin hyvältä, etteipä jopa lempeältä. Ekoaatetta ei tuputeta millään tavalla, mutta itsestäni ainakin tuntuu mukavalta ajatella, että tässä kampaamossa kehostani pidetään parempaa huolta minimoimalla kemikaalit.

Kaipaamossa kampaaja-omistajan kanssa voi jutustella leppoisasti, ihan omaan tahtiin. Jos huvittaa olla hiljaa ja syventyä lehdenlukuun, sekin on luontevaa. Usein kovin pitkältä tuntuva värjäyksen vaikutusaika kuluu mutteripannulla keitettyä erinomaista luomukahvia siemaillen.

Leikkauksesta ja kampauksesta keskustellaan avoimesti käsittelyn ajan ja sen jälkeen. Kampaaja tekee itselleen asiakkaasta kortin, johon kirjaa tehdyt jutut ja käytetyt aineet, jotta seuraava kerta sujuu vielä paremmin. Ja ainakin minulle seuraava kerta tulee aina.

Kaipaamo on rentouttava kokemus, joka saa hyvän mielen säilymään pitkään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti